Seminar izraelskog commando instruktora Avi Nardie u Splitu

  Seminar izraelskog commando instruktora Avi Nardie u Splitu

  Neumorno i ustrajno već godinama zanimljive i pohvalne sportske projekte promiče splitski jujitsu klub Uragan.

  Već 18-tu godinu zaredom Uragan kojeg vodi hrvatski jujitsu trener Hrvoje Znaor je organizator europskih i svjetskih prvenstava i kupova u jujitsi i drugim srodnim borilačkim sportovima a zadnjih nekoliko godina kroz borilačka natjecanja snažno pomaže raznim splitskim udrugama donatorskim i drugim aktivnostima skupa sa nizom poznatih boraca i majstora borilačkih vještina iz cijeloga svijeta.

  Među borilačkim velikanima koji će doći u Split krajem srpnja na Svjetske budo igre je i izraelski majstor, osnivač Kapap sustava samoobrane i poznati commando instruktor Avi Nardia.

  Majstor Nardia sa 50-godišnjim iskustvom u borilačkim vještinama je službeni instruktor obuke bliske borbe izraelskih specijalnih i antiterorističkih postrojbi, sa golemim iskustvom u militarnom i policijskom sektoru obučavajući pripadnike raznih službi i specijalnih jedinica poput američkog SWAT-a i Navy Seals-a, brazilskih BOPE-a, talijanskih karabinjera, srpske specijalne policije i žandarmerije, američke vojske, londonske policije, i mnogih drugih.

  Svoje bogato iskustvo u realnoj borbi i security-u prenosio je diljem svijeta u preko 35 država u kojima je u nekima od njih i danas stalni instruktor i učitelj.

  Kroz svoj borilački put usavršavao je razne borilačke stilove diljem svijeta, stječući znanja i vještine u Japanu, SAD-u, Aziji (nositelj 7 DAN-a u kempo jujitsu, 6 DAN u kendu, 5 DAN u judu i iaidu, 3 DAN u BJJ-u), surađujući pri tome sa mnogim velikanima borilačkih sportova poput nekadašnjeg UFC prvaka Carltona Newtona iz SAD-a, mnogim brazilskim i američkim UFC borcima a svoje bogato iskustvo i znanje prenio je i u civilne sektore surađujući sa mnogim poznatim javnim osobama diljem svijeta.

  Osnivač je modernog borilačkog stila pod nazivom Kapap (ili izraelski jujitsu) koji se smatra jednim od najrealnijih, najsofisticiranijih i vrlo brutalnih stilova borilačkih vještina, iznimno cijenjen u vojnim i policijskim krugovima ali ništa manje u civilstvu.

  Dio svog instruktorskog repertoara prenio je i 2013.g. u Hrvatskoj kada je u suradnji sa hrvatskim jujitsu borcem Hrvojem Znaorom vodio seminar u Ravnateljstvu policije na kojem su sudjelovali vodeći instruktori iz raznih ustrojstvenih jedinica MUP-a RH-a: Specijalne policije, Interventne jedinice policije, Službe za zaštitu i osiguranje štićenih osoba i ostalih rodova temeljne policije.

  Zanimljivo životno iskustvo donosi iz Afrike, točnije iz Kenije, gdje je sa suprugom Aleksandrom svesrdno pomagao siromašnoj i napuštenoj djeci, što im je u biti postao veliki životni projekt.

  Sa posebnom empatijom svesrdno je odlučio podržati borilački događaj u Splitu koji je prerastao kriterij "običnog" i postao je iznimno cijenjen u društvenim okvirima pa tako danas se slobodno može nazvati i sportsko društveni događaj vrijedan svakog respekta - sa 20-ak majstora i većeg broja sudionika iz nekoliko država Europe i svijeta održati će 3-dnevni seminar kojom prilikom će sa ostalim sudionicima nastaviti višegodišnju donatorsku priču za udrugu "Anđeli" iz Splita koja skrbi o djeci sa najtežim poteškoćama u razvoju.

  Pod životnim motom "Ponekad učitelj, uvijek učenik" živi svoj životni put putujući po svijetu i učeći o sebi i drugima a posebno pomažući drugima onako kako on to najbolje zna.

  Interes za njegov seminar u Splitu je podosta velik i zasigurno se očekuje veći broj posjetitelja i sudionika a za nadati se da će epidemiološka situacija tada biti povoljna i da će sve proći u najboljem redu na zadovoljstvo svih.